Intervju s Marijom ČeketićMarija Čeketić

1. Da li ste oduvijek htjeli biti stjuardesa ili, ako ne, kako ste došli na tu ideju?

Poziv stjuardese mi je već duže vrijeme bio zanimljiv, međutim, nikada se nisam ozbiljno interesirala u tom smjeru dok nisam vidjela reklamu o Fly Fly Academy obuci. Shvatila sam da je to prava prilika za mene, i iako nisam vjerovala da ću biti primljena jer nisam imala potpuno jasnu predodžbu o tome kakve se kvalitete traže u ovom poslu, odlučila sam se prijaviti i isplatilo se!

2. Jeste li očekivali da se Vaš san o zaposlenju može ostvariti tako brzo?

Definitivno nisam mogla pretpostaviti da će mi prilika da se zaposlim doći tako brzo! Ipak, drago mi je da sam već na samom početku dobila potvrdu da nisam pogriješila što sam se odlučila okušati u ovom zanimanju.

3. Recite nam nešto više o tome iz čega se sastojao trening Fly Fly Akademije.

Fly Fly obuka traje oko 6 tjedana, i obuhvaća kako teoretsku, tako i praktičnu nastavu. Obrađuju se predmeti koji su u suglasnosti s kriterijima zrakoplovnih asocijacija kako Europe, tako i svijeta, tako da je program po kojem se radi izuzetno kvalitetan, samim time što je priznat u svim zrakoplovnim kompanijama. Meni osobno se najviše svidjelo to što su predavači ljudi koji su stručnjaci u područjima o kojima nam pričaju, tako da su nam mogli prenijeti znanje na pravi način.

4. Koji dio obuke biste mogli izdvojiti kao najzanimljiviji ili najkorisniji?

Iskreno, meni je cjelokupna obuka bila jako zanimljiva, iako je bilo dosta novog i nepoznatog za naučiti. Bilo je zabavno, mada bih morala izdvojiti praktičan dio obuke iz preživljavanja, koji smo radili na bazenu. To je nešto što nam je svima bilo značajno, jer naučiti je lako, ali u praksi izgleda dosta drugačije pa su nam instruktori na bazenu to dosta dobro dokazali.

5. A je li svladavanje nečega bilo posebno teško?

Ne bih rekla da je nešto bilo osobito teško jer smo imali odlične predavače i instruktore. Znam da zvuči kao fraza, ali zaista je tako.

6. Nakon dobivanja dozvole za kabinsko osoblje, je li vam Fly Fly Akademija izašla u susret savjetima i pomogla u traženju posla?
Marija Čeketić - Stjuardesa

Od trenutka kada smo primljeni na obuku, Fly Fly nas nije napuštao! Iako to nisam očekivala, redovito su nas obavještavali o promjenama u zrakoplovstvu, kao i o otvorenim natječajima za razne aviokompanije. To me je jako ugodno iznenadilo jer su pokazali da im nije cilj da nas samo obuče, već i da nam pomognu nakon toga.

7. Je li vam certifikat koji ste dobili po završetku akademije u potpunosti priznat kod novog poslodavca?

Fly Fly diploma se priznaje u svim aviokompanijama, tako da nisam morala ići na temeljnu obuku jer sam tu obuku već završila.

8. To znači da ćete sada proći samo neku kratku vrstu obuke?

Otprilike, zapravo trebam proći samo obuku za tip zrakoplova na kome cu raditi, takozvani TYPE RATING. To je kratka obuka od par dana.

9. Jeste li i dalje u kontaktu sa Fly Fly Akademijom?

Da, kao što sam rekla-oni brinu o nama kao da smo njihova djeca! Voljela bih svakako ostati i dalje u kontaktu s njima jer sam izuzetno zahvalna za sve što su učinili za sve nas, pa bi me obradovalo ako bismo na bilo koji način nastavili suradnju.

10. Biste li preporučili Akademiju i drugim ljudima i zašto?

Naravno da bih! Iz više razloga-odlični predavači, prilika za dobar posao, izuzetna obuka-a uz sve to je i zabavno. Što možete više poželjeti?!