Intervju s Nevenom Britkom

Jeste li oduvijek htjeli biti stjuardesa ili, ako ne, kako ste došli na tu ideju?

Da. Prilikom mog prvog leta se rodila ta želja. Imala sam 5 godina kada me je lijepa, ugodna i nasmijana stjuardesa uhvatila za ruku i povela u kokpit da mi pokaže pogled. Moj kum, koji je kapetan, mi je rekao da ću tako najbolje osjetiti čari letenja. Zaista je bilo tako. Bila sam oduševljena pogledom, oblacima kao pjenastim tepihom ispod nas. Tada sam obećala sebi da ću i ja jednog dana postati stjuardesa i uživati u tom pogledu svakodnevno. Kada sam vidjela natječaj u Fly Fly Akademiji znala sam da je to prava prilika za mene, što se i obistinilo kada sam dobila stipendiju za školovanje.

Jeste li očekivali da se vaš san o zaposlenju može ostvariti tako brzo?

Pa ne baš, ali imala sam vjeru u sebe i znanje koje sam stekla u Fly Fly Akademiji. Naravno, najbitnije od svega je upornost i neodustajanje.

Recite nam nešto više o tome iz čega se sastojao trening Fly Fly Akademije.

Trening se sastojao iz teorijskog i praktičnog dijela. Cijela obuka je trajala 6 tjedana, imali smo vrsne predavače koji su nam pomogli da sve predmete lakše savladamo.

Koji biste dio obuke mogli izdvojiti kao najzanimljiviji ili najkorisniji?

Najzanimljiviji mi je dio obuke bio praktični dio. Simulacija spašavanja putnika iz vode, gašenje požara, reanimacija, upoznavanje s aerodromskim službama i samim avionom, sve su to bili dijelovi praktične obuke koji su bili vrlo zanimljivi i korisni. Kao što sam napomenula, imali smo vrsne predavače koji su nam izlazili u susret u svakom trenutku  kada bismo naišli na neku poteškoću ili nerazumijevanje materije. A za mene je, kao i za većinu djevojaka, najteži bio tehnički dio iz predmeta Osnova zrakoplovstva, koji podrazumijeva dijelove aviona.

Nakon dobivanja dozvole za kabinsko osoblje, je li vam Fly Fly Akademija izašla u susret savjetima i pomogla u traženju posla?

Itekako. Svaki put su nas na vrijeme obavještavali o predstojećim natječajima i mogućnostima, davali nam savjete kako bismo se pokazali u najboljem svjetlu i uvijek nam bili podrška. Na raspolaganju su mi i dalje za sva eventualna pitanja i nedoumice.

Je li vam certifikat koji ste dobili po završetku akademije u potpunosti priznat kod novog poslodavca?

Je, u potpunosti i zahvaljujući tome sam bila u prednosti u odnosu na ostale kandidate. Zbog toga sam imala 2 probna leta s instruktoricom, s obzirom da sam temeljnu obuku prošla i dobila dozvolu.

Biste li preporučili Akademiju i drugim ljudima i zašto?

Bez pogovora! Zato što je ovo pravo mjesto za nekoga tko se želi baviti ovim poslom, jer će upoznati ljude koji su željni prenijeti znanje na najbolji mogući način i koji će im biti podrška sada i ubuduće.